Kimler Katılabilir ?
200 Saatlik temel yoga Uzmanlık Programını bitirmiş olanlar, öğretme yeteneklerini geliştirmeyi arzu edenler, yoga hocalığı yolunda sağlam adımlarla ilerlemeyi, serileme konusundaki tecrübelerini ileri seviyeye taşımayı isteyenler, bireysel uygulamasını sağlam temeller üzerine inşaa etmeyi hedefleyenler.
Pranayamanın Gelişimi
Yoga tarihinde Prana’nın yeri. Kadim metinler Vedalar, Uphanishadlar, Yoga Sutralar, Hatha Yoga Pradipika’nın nefese yaklaşımı. Yama ve Niyamalarla nefes uygulamalarına farkındalık içinde yaklaşım.
Fiziksel ve Enerjetik Nefes Anatomisi
Nefes alıp vermenin anatomik bedende işleyişi, iç solunum ve dış solunum. Solunum sistemini destekleyen organların yapısı. Nefes alıp vermede doğrudan etkili birincil kaslar ve ikincil kasların fonksiyonları.
Prananın, kosha haritasında, subtil bedende vayular ve nadiler aracılığıyla dolaşımı.
Pranayamaya Hazırlık Uygulamaları
Sağlıklı ve güvenli bir nefes uygulaması için ihtiyacımız olan ön hazırlıklar nelerdir ?
- Beden ve zihni enerjetik dengeye taşıyan sürdürülebilir genel yoga uygulaması.
- Nefes alıp vermede kullandığımız kasları güçlendiren ve esneklik kazandıran spesifik yoga pozları ve destek malzemelerinin kullanımı.
- Pranayama öncesi bedenin tüm katmanlarına dokunan, Kosha Haritasını baz alarak yapacağımız Yoga Nidra çalışması.
- Boyun-geniz-boğaz bölgesini arındıran ve güçlendiren çalışmalara giriş (neti, tavalia kriya, jalandrabandha, simhasana).
Pranayama Teknikleri:
- Nefes Gözlem: Nefes çalışmalarının bedende yarattığı farklı etkilerin gözlemlenmesi. Birincil ve ikincil kasların etkin biçimde koordine edilmesi ile nefesi tüm bedene yaymanın kolaylığı.
- Nefes Teknikleri: Güvenli biçimde ve farklı seviyelere göre nefes teknikleri. Nefes kapasitesini arttırmak, sinir-kas sistemini geliştirmek, kendimize dair araştırmada derinleşmek açısından farklı teknikler bizi nasıl destekler ?
- Ujjayi Nefes
- Sama & Visama Vritti
- Viloma
- Antara & Bahya Kumbhaka
- Kapalabhati
- Surya Bhedana
- Chandra Bhedana
- Sitali Pranayama
- Nadi Shodana
- Pranayama ve Vinyasa Yoga Pratiği
Farklı nefes teknikleri sayesinde vinyasa yoga uygulamamızda pozlarda kalış ve pozlar arası geçişler daha akışkan ve zahmetsiz hale geliyor. Eğitimin bu kısmında Ujjayi, Sama & Visama Vritti, Viloma, Antara & Bahya Kumbhaka, Kapalabhati, Sitali Pranayama, Nadi Shodana gibi birbirinden farklı etkileri olan nefes tekniklerini bir yoga dersinin içine, ne şekilde ve hangi sıralamayı gözeterek yerleştireceğimizi öğreneceğiz.
Ayrıca sağlıklı ve güvenli bir nefes uygulaması için ihtiyacımız olan ön hazırlıklar ve poz serileri üzerinde çalışacağız. Nefes alıp vermede kullandığımız kasları güçlendiren ve onlara esneklik kazandıran spesifik yoga pozları ve destek malzemelerinin kullanımına odaklanacağız.
Buluşma Tarihi ve Saatleri :
16-17 Mart 2024 / Cumartesi – Pazar / 09.00 – 16.30
Sertifika
Toplam 15 Saatlik Programı başarıyla tamamlayanlara Yoga Alliance YACEP sertifikası verilecektir.
Program ücreti ve ödeme seçenekleri :
Erken ödeme indirimli : 2.600 TL + KDV – (22/Şubat/2024 tarihine kadar)
Normal ödeme : 3.000 TL + KDV
Program işleyişi, işbirliği ve destek :
- Program, Zoom Platformu üzerinden online canlı yayın olarak gerçekleşecektir. Öğrendiklerinizi tekrarlamak ve pekiştirmek için buluşma kayıtlarına 3 ay süreyle Thinkific Dijital Platformu üzerinden ücretsiz erişiminiz olacaktır. Thinkific Mobil uygulama sayesinde dizüstü bilgisayar, ipad ve akıllı telefondan kolayca ulaşım imkanınız mevcut.
- Kapsamlı Program içeriğini destekleyen, detaylı açıklamaları ve birçok örnek sekanslamayı içeren uzun yıllara yayılan çalışmalarımın birikimini yansıtan eğitim kitapçıklarım.
- Programda öğrendiklerinizi desteklemek için Thinkific Dijital Yoga Platformunda kayıtlı Programlara, 170 i aşkın tematik yoga videosuna 1 yıl süre ile % 10 indirim ile erişim hakkı. (Thinkific Mobil Uygulama sayesinde kayıtlı içeriğe cep telefonundan kolayca giriş yapabilirsiniz.)
- Kurulacak grup üzerinden Program süresince ve sonrasında faydalı paylaşımların desteklenmesi