30-31 Mart 2024
Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00-18:00 arası
Program Moda Stüdyoda gerçekleşecektir.
Restoratif Yoga Modulü :
Restoratif yoga derin bir gevşeme için yardımcı olucaktır. Rahat, besleyici ve dinlendirici bu pozlar bazen uykudan bile daha etkili olabilirler. Çünkü, çoğu zaman uykuda dahi zihnimiz çok aktif olabiliyor ve beden gevşemiyor. Restoratif asanalarla, zihin sakinleşmeye ve yatışmaya başlar, sinir sistemi dengelenmeye başlar. Günlük yoğun strese iyi gelir. Bu pozları yaparken tahta (blok), kemer ve bol bol yastık kullanacağız.
Sinir sisteminin anatomisini detaylı bir şekilde işleyeceğiz ve somatik uygulamarla sinir sitemini düzenleme araştırmaları yapacağımız bir eğitim olacaktır.
Meditasyon :
Meditasyon Yoga'nın en önemli hazinesi. Meditasyon'un incelikleri içinde, yakından sinir sistemi anatomisi incelenecek. Bilimsel veriler ile Meditasyon'un sinir sistemi ve beyin yapısı üzerindeki etkilerinden bahsedilecek.
Değerli hocalarımdan Svagito : “Önce meditasyon, sonra ilişkiler; önce meditasyon, sonra yaratıcılık” der...
Beyin plastik bir yapıya sahip ve mindfulness temelli bir meditasyon pratiğinin beynin yapısını olumlu bir şekilde nasıl değiştirdiği artık bilimsel bir şekilde ispatlandı.
Temel Budist meditasyon pratiklerini uygulayacağımız bu iki gün, bol meditasyon yapıp, Mindfulness temelli meditasyon faydalarının yanısıra , Jon Kabat-Zihn , onun hocası Tich Nat Han gibi değerli hocaların ve üstatların görüşlerine ve değerlerine de yer vereceğiz.
Ve eğitimin ikinci bölümü Pranayama’nın inceliklerini deneyim içinde hissederek detaylandıracağız. Pranayama nefes teknikleridir. Nefes’in anatomisini işleyeceğiz. Yoga bir nevi bir nefes uygulamasıdır. Nefes ise herşey....
Meditasyon düşünmeme hali, zihnimizdeki düşüncelerin durması anlamına gelmiyor. Bir odaklanma hali değil.
An’da olanla mevcut olmak anlamında. Kısaca meditasyon olanla durmak ve olanla yakınlaşmak anlamına geliyor. Her halimiz kapsamayı ve kucak açmayı öğreniyoruz. Sessiz sabit meditasyonlarda o gözlemci konumunda iken tek yaptığımız olanla bağ kurmak. İtmeden, çekmeden. Yargısızlığa ve tarafsızlığa, anlayışlı ve şefkalti, açık ve nazik bir tavrı davet ederek. Meditasyonun kısaca 3 faydasından bahsedebiliriz.
Hiç yapmayanlar yine beklentisiz bir şekilde ve kısa kısa oturuşlarla başlayabilirler. Sonra zamanla oturma süreleri uzayabilir. İlk evvela bir hoca ile çalışmayı tavsiye ederim. Şekilci olmamak lazım. Eğer dik otururken sırt kasları vb ağrıyorsa, destek görmek için duvara yaslanabilirler. Sabırlı bir yolculuk olsun. Sadece yoldayız. Bir hedef yok, varmak istediğimiz bir yer yok, ödül yok. Katı ve koruyucu katmanından, kırılgan katmanına ve ordan da öze bir yolculuktur .
Restoratif yoga derin bir gevşeme için yardımcı olucaktır. Rahat, besleyici ve dinlendirici bu pozlar bazen uykudan bile daha etkili olabilirler. Çünkü, çoğu zaman uykuda dahi zihnimiz çok aktif olabiliyor ve beden gevşemiyor. Restoratif asanalarla, zihin sakinleşmeye ve yatışmaya başlar, sinir sistemi dengelenmeye başlar. Günlük yoğun strese iyi gelir. Bu pozları yaparken tahta (blok), kemer ve bol bol yastık kullanacağız.
Sinir sisteminin anatomisini detaylı bir şekilde işleyeceğiz.
Ücret daha sonra duyurulacaktır.
Mey Elbi
Mey restoratif eğitim sevgili Yoga annesi Cyndi Lee’den almıştır.
Mey, 22 seneyi aşkın bir süredir yoga ve meditasyon yoluna tutkuyla devam etmektedir. Bu yolda yürürken birçok şey deneyimledi. 3 senelik Organic İntellingence Travma eğitimini geçen sene tamamladı. Aile dizilimi, travma çözümlemesi, somatik çözümlemeler, İsta Tantra okulu, şamanik şifa bitkileri, Vipassana...
Derslerini şu şekilde tanımlamaktadır :“Yoga derslerimi, etkisi altında kaldığım Om Yoga’da öğrendiğim ‘vinyasa’ tarzı ve en son gittiğim ve yoga ile bakışımı derinden etkileyen ve kökleştirdiğini hissettiğim Godfrey Devereux’nun ‘dinamik vinyasası’ olarak tanımlıyorum. Varolan beden bütünlüğü içinde bandha entegrasyonuyla eforsuz bir efor araştırması içinde olanla kalmayı araştırıyorum. Yoga, beden hislerimizin, duyarlılık, hassasiyetlik. davet edilen açıklık ve yakınlık içinde derinlerden yüzeye çıkmasını araştırdığımız bir farkındalık çalışması. Farkındalığın başladığı yerde dönüşüm ve değişim kendiliğinden zorlamadan belirmeye başlıyor zaman içinde. Meditasyon ve mantralar da kalp yolunda, bütünlük içinde vazgeçilmezlerim oldu. Spritüellik bence, varolan hayat bütünlüğünü anımsayarak, görünen ve görünmeyenin bütünlüğüne teslim olmak. Hayatın her anında gizem ve bilinmezlik içinde spritüellik var. Fiziksel yoga uygulaması da bunu tekrar tekrar hücrelerimizde hissederekten anımsamamıza bir davet sunuyor.”